Bízik a sikerben

Bízik a sikerben

Lewis Hamilton silverstone-i és hockenheimi szereplése után egyre többen gondolják, hogy Lewis Hamilton a favorit idén, így van ezzel a McLarennel 1998-ban és 1999-ben bajnoki címet szerző finn, Mika Häkkinen is, aki szerint Hamiltonnak minden esélye megvan idén, hogy megnyerje a világbajnokságot.

“Fiatal mclarenes pilótaként mindig padlógázzal mentem, mindig a maximumon nyomtam. Néha az izgalom háttérbe szorította a józan észt, néha túlvállaltam magam. Időbe tellett, míg biztossá váltam, lenyugodtam, de aztán jöttek is az eredmények. Ugyanez a helyzet most Lewiszal is. Lehiggadt, megbízható, érettebb” – magyarázta Häkkinen.

“Hosszú még az idény, sok minden történhet, és elég rég volt, hogy megnyertem a bajnokságot a McLarennel, de remélem, hogy idén végre sikerül nekik” – tette hozzá.

A finn pilóta szerint Hamilton és Heikki Kovalainen – korábban még kritizálta honfitársát – párosa tökéletes, a csapat jól választott.

“Ron Dennis és Norbert Haug két fantasztikusan tehetséges pilótát hozott össze. Gyorsak, képesek motiválni az egész csapatot, és egyre jobbak, erősebbek lesznek – tökéletes csomag. Úgy látom, hogy a McLaren Mercedes egy nagyon stabil csapat, jó a hangulat, mind a színfalak mögött, mind a versenyeken. Az ember rögtön érzi ezt, ha a közelükben van” – dicsérte volt csapatát Häkkinen.