2016-ig maradhat a Magyar Nagydíj 1

2016-ig maradhat a futam?

A Magyar Nagydíj mai siófoki sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a Hungaroring szerződését valószínűleg meghosszabbítják, és 2011 után is rendez Forma-1-es futamot Magyarország.

A Hungaroring Zrt. vezetője, Palik László elmondta, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak az F1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone-nal a hosszabbításról, és ugyanezt megerősítette Gyenesei István önkormányzati miniszter is.

A Vezess.hu kérdésére Palik László úgy nyilatkozott, hogy a tárgyalások központi kérdése nem műszaki vagy pénzügyi jellegű, ezek rendben vannak, minden azon múlik csak, hogy a Forma-1 jelenlegi, Kelet felé terjeszkedő trendjével össze lehet-e egyeztetni egy közép-európai verseny megtartását.

Hivatalosan ugyan Palik “egy újabb periódusról” beszélt, azaz a pálya jelenlegi, 2011-ben lejáró szerződését újabb öt évre, 2016-ig terjeszthetik ki. A megegyezés véglegesítése a jövő héten történhet, a bejelentésre pedig valószínűleg a két hét múlva következő Magyar Nagydíjon kerül majd sor.