A Német Nagydíjon Lewis Hamilton a csapat által elszámított stratégia miatt a futam vége előtt 15 körrel kiállni kényszerült. Hamilton a vezető pozícióból csapattársa, Heikki Kovalainen mögé, a 6. helyre tért vissza, de a finn gyorsan elengedte.

A verseny után Kovalainen finn lapok állítása szerint mérgesen utasított el mindenkit, nem akart nyilatkozni, és azt mondta, hogy nem versenyezhetett szabadon. A csapatutasítások 2002 óta tilosak az F1-ben, de a McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis azt mondja, hogy ilyesmire nem is került sor Hockenheimben.

“Mi csak felhívjuk a versenyzőink figyelmét a csapattárs tempójára, a végső döntés az övék. Lewis majdnem egy másodperccel volt jobb, és amikor szóltunk Heikkinek, hogy Lewis gyorsabb, ő elengedte. Nagyon sportszerű gesztus volt” – magyarázta Dennis.

Dennis csak figyelmeztetett

Dennis csak figyelmeztetett

Dennis csak figyelmeztetett


“Tudta, hogy így kell tennie, mert minél tovább tartotta volna fel Lewist, annál nehezebben szerezhette volna vissza a vezetést. Így működik egy csapat. Az igazi versenyzők megteszik ezt” – tette hozzá.

Ha igaz is, hogy Kovalainen a lelkére vette a dolgot, neki is érdemes emlékezni rá, hogy csapattársa valószínűleg így is, úgy is megelőzte volna. Hamilton megállíthatatlanul tört előre, Nick Heidfeld, Felipe Massa és Nelsinho Piquet sem okozott neki gondot.