Bár a McLaren majdnem tökéletesen teljesített szombaton a Német Nagydíj időmérő edzésén, Lewis Hamilton pole-ja mellett Heikki Kovalainen megszerezte a harmadik rajthelyet, az örömbe egy kis üröm is vegyült, a finnt ugyanis megbüntették.

Kovalainenre a versenybírók 5000 eurós pénzbüntetést szabtak ki, ugyanis az edzés második szakaszában a csapat szabálytalanul tankolta meg a versenyző autóját, az FIA által jóváhagyott újratöltő berendezés helyett egy másikat használtak a garázsban. A büntetés nem érinti a finn rajtpozícióját.

A tegnapi időmérőn jól szerepelt Fernando Alonso, aki maga is meglepődött a végeredményen:

“Nagyon örülök, kellemes meglepetés az eredmény, mert az időmérő előtt eléggé kételkedtünk a teljesítményünket illetően. A beállítások jók voltak, de szél zavart, és nem volt állandó a sebességünk. A kvalifikáció utolsó köre viszont tökéletes volt, sikerült a legtöbbet kihoznom az autóból” – mondta a spanyol, aki az ötödik helyről rajtol majd délután.

A versenyen újra eshet

A versenyen újra eshet

A versenyen újra eshet


Korábban esőt jósoltak a hétvégére, és bár az időmérő edzést tegnap megúszták csapadék nélkül az F1-esek, a futam idejére komoly felhők várhatók, így könnyen lehet, hogy ahogy két hete Silverstone-ban, ma is esős verseny lesz.

A futam a szokásos időben, délután 14:00 órakor kezdődik.