A Ferrari hosszú csatát vár 2 Az idény előtti tesztek idején a Ferrari már-már ijesztően jónak tűnt, és a versenyek nagy részén is úgy látszott, hogy övék a legjobb autó. A McLaren Brit Nagydíjon és a múlt heti hockenheimi teszteken mutatott formája azonban azt sejteti, hogy a wokingiak beérték a fő riválist. A Ferrarinak eddig nem sikerült jelentős előnyt szereznie – Felipe Massa és Kimi Räikkönen Lewis Hamiltonnal pontegyenlőségben vezeti a világbajnokságot -, feltehetőleg ezután még nehezebb dolguk lesz. A csapatfőnök, Stefano Domenicali is így gondolkodik.

“Nem vagyunk meglepve, a McLaren mindig is versenyképes volt. Volt néhány alkalom, amikor különféle okokból megmutathatták a teljes erejüket, de azért mi is ismerjük a saját erényeinket. Egészséges csata lesz, egészen a bajnokság legvégéig” – mondta Domenicali az Autosportnak.

Az élen kialakult szoros verseny oka idén nemcsak az élmenők közti technikai egyenlőség, a csapatok és a pilóták hibái is hozzájárultak a helyzethez. A végső győzelemnél mindkét faktorral számolni kell, sőt.

“Nem gondolom, hogy a bajnoki küzdelem csak a Ferrari és a McLaren között folyik. Ha nem tévedek, van egy BMW nevű csapat is, amelyik a második helyen áll, és a pilótájuk, Robert Kubica, aki csak két ponttal van lemaradva az élen álló triótól. Kezdettől fogva mondtam: ez egy háromszereplős küzdelem. A győztes az lesz, aki a legjobban fejleszti az autót, és a legkevesebb hibát követi el” – értékelt féltávnál a Ferrari-főnök.

Felipe Massa szerint a csapat legfontosabb feladata a hibák elkerülése, amelyekből a csapat és a versenyzők szintjén is akadt bőven a Brit Nagydíjon két hete.

“Silverstone után a csapat Maranellóban számos szempontot megvizsgált, többek között a pályán végzett munkát is. Nem megyek részletekbe, mert azok bizalmas jellegűek, de tudjuk, hogy úgy kell működnünk, hogy a hibák ne fordulhassanak elő újra. Ez a célunk mostantól, egészen a Brazil Nagydíjig” – mondta a pilóta.