David Coulthard idei visszavonulásával szinte biztos, hogy Sebastian Vettel jövőre már a Red Bull csapatnál versenyez majd. A kistestvér, a Toro Rosso csapatfőnöke, Gerhard Berger egyelőre nem tudja, hogy kivel lehetne majd pótolni a fiatal németet 2009-ben.

“Jelenleg nem látok senkit, aki alkalmas lenne” – mondta az osztrák F1-veterán.

Senna még nincs készen

Senna még nincs készen

Senna még nincs készen


A legvalószínűbb jelölt a néhai Ayrton Senna ünokaöccse, a GP2-ben versenyző Bruno, Berger – és a Red Bull – régóta egyengeti a pályáját, de a csapatfőnök nemrég arról beszélt, hogy a brazil pilótát még nem tartja késznek az F1-be való feljebb lépésre. Hasonlóan vélekedik Berger egy másik versenyzőről, a Red Bull tesztpiltójáról, a szintén GP2-es Sebastien Buemiről. A csapatfőnök szerint az ifjú svájci “időnként nagyon gyors, de egyelőre nem állandó a teljesítménye”.

Az utóbbi időben felmerült a mexikói Salvador Durán neve is, ő az A1GP-ben vezetett, és a World Series by Renault-ban vesz részt jelenleg, de eddig nem mutatott sokat. Előnye viszont, hogy állítólag a mexikói milliárdos, Carlos Slim támogatja, aki a hírek szerint Telmex nevű cégével szeretne a Forma-1-ben is megjelenni. Beger állítása szerint a fiatal mexikói szerződtetése azonban nincs a pakliban.

A legújabb név Durán

A legújabb név Durán

A legújabb név Durán


“Igaz, hogy tárgyaltam Duránnal tavaly, de idén nem állunk kapcsolatban” – mondta a csapatfőnök.

A Toro Rosso másik pilótájának, Sebastien Bourdais-nak is lejár a szerződése 2008 végén, és mivel eddigi teljesítménye nem egyértelműen meggyőző, a hosszabbítás bizonytalan.