Túl a 2008-as idény felén a világbajnoki küzdelem még teljesen nyílt, Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton és Felipe Massa pontegyenlőséggel áll az élen, de Robert Kubica is csak két ponttal van lemaradva. A BMW Sauber elődjének alapítója és egykori csapatfőnöke szerint ez papíron jól mutat, de az okok elég elkeserítőek.

“Nem is emlékszem ilyen helyzetre. Nem emlékszem, hogy kilenc verseny után ilyen kevés pontja lett volna az élen állónak. Az ok a pilóták sok hibája, a szép teljesítményeket pocsék szereplések váltogatják. A legnagyobb ingadozások Felipe Massánál és Lewis Hamiltonnál vannak” – írta a 64 éves svájci motorsportveterán.

Ilyet még nem látott

Ilyet még nem látott

Ilyet még nem látott


“Jelenleg még egyikük sem győzött meg arról, hogy valódi bajnoki esélyes lenne, még Kimi Räikkönen sem. Arra sem számított senki, hogy Robert Kubica eddig jut, de Silverstone-ban még ő is hibázott nyolc kifogástalan futam után” – kritizálta meg saját “fiait” Sauber (Räikkönen és Massa is a Saubernél kezdte pályafutását).

Sauber különösen megdöbbentőnek találja, hogy a pilóták mellett a csapatok teljesítménye is nagyon hullámzó, főképp a Ferrarié. Persze mi, innen a másik oldalról csak örülni tudunk a kiegyenlített versenynek, és ha a hibák miatt dől csak el a bajnokság az utolsó futamon, hát legyen, így is izgalmas.