A Honda mindkét versenyzőjének szerződése lejár 2008-ban, Jenson Button és Rubens Barrichello sem lehet még biztos abban, hogy jövőre is lesz helyük a japán csapatnál. A csapatfőnök, Ross Brawn sem akar egyelőre biztosat mondani.

“Tárgyalunk, és a nyáron kialakulnak majd a dolgok. De legfőbb cél, hogy jövőre jobb autónk legyen. Úgy gondolom, hogy két nagyon jó versenyzőnk van, tehát előbb egy jó autót kellene adnunk alájuk, hogy megmutathassák, mire is képesek valójában. Nem a pilótákkal van gond” – magyarázza Brawn.

Az sem titok azonban, hogy az angol szakember szemet vetett Fernando Alonsóra, és ha sikerülne őt megszerezni, akkor valakinek mindenképp távoznia kellene, csak az egyik mostani versenyző maradhat. Első pillantásra Button tűnik a favoritnak, hiszen fiatalabb Barrichellónál, és nagyon elkötelezett a csapat iránt, de idén pocsék szezonja van, a veterán brazil egyre inkább átveszi az irányítást. Brawn is dicséri a 36 éves pilótát, aki szerinte a ferraris korszakához képest is javult.

Brawnnak az autó a fontos

Brawnnak az autó a fontos

Brawnnak az autó a fontos


“Talán jobb most. Michael [Schumacher] árnyékából kilépve ő is felismerte, hogy milyen rálátással dolgozott [Schumacher]. Michael kivételes volt, és a mindenkori csapattársának óriási kihívást jelentett. Azt hiszem, Rubensnek nagyon jól sikerült ezt kezelnie, és most, hogy már nem kell ezzel foglalkoznia, nagyobb teret nyitott számára. Most még jobb versenyző, mint amikor együtt voltunk  a ferraris időkben” – mondta Brawn Barrichellóról.