Új csapat az F1-ben? 2 Már a Super Aguri csapat pénzügyi vesszőfutása kezdetén felmerült, a GP2-es csapatfőnök Adrian Campos és üzlettársa Alejandro Agag neve, mint lehetséges megmentők. Aztán az üzlet meghiúsult, vélhetően főként pénzügyi okok miatt, illetve mert Aguri Suzuki befektetőket keresett egy japán csapathoz, míg a fenti urak egy spanyol gárdát akarnak létrehozni.

Nemrég nyilvánvalóvá vált, július 31-én árverésen próbálják meg értékesíteni a csődbe ment Super Aguri felszerelését, köztük versenyautókat és kamionokat is. Campos a GPWeek-nek elismerte megkereste a Super Agurit az aukció bejelentése előtt.

“Ez igaz. Tárgyaltunk a csapattal a felszerelés megvásárlásáról. De jelenleg csak ennyi történt” – mondta Campos, aki korábban Fernando Alonso menedzsere volt. Persze vélhetően nem a garázsát szeretné feldobni egy két F1-essel a spanyol üzletember.

Bár a Forma-1 ügyeit rendező Concorde egyezményről keveset tudni, de vélhetően abban még 11 Forma-1-es csapat szerepel, – hiszen az évad elején még rajthoz is álltak – így vélhetően lenne lehetőség, egy új csapattal belépni/visszatérni a világbajnokságra. Campos és Agag korábban kijelentette, hogy egyértelmű céljuk, hogy csapatot indítsanak az F1-ben.

Az Aguri megvételével a csapatot nem a semmiből kellene felépíteni, az új gárda már 2009-re készen állhatna a Forma-1-re. Minden adott, a személyzet, a hozzáértés, a laborok, a tesztlétesítmények is.