A Williams Forma-1-es csapat úgy döntött, több erőforrást fordít az idei autó továbbfejlesztésére, mert szeretnék megszerezni a konstruktőri bajnokság negyedik helyét. “A többség már a 2009-es aerodinamikai programon dolgozik, de megkezdtünk egy folyamatot, hogy több figyelmet fordítsunk 2008-ra, mert jobbnak kell lennünk, mint amilyenek most vagyunk” – mondta Patrick Head, a csapat technikai vezetője. “Néhány emberünket, aki már a jövő évi elemeken dolgozott, visszarendeljük az idei autóhoz” – tette hozzá.

Úgy tűnt az év eleji tesztek után, hogy a Williams idén újra a legjobbak között lehet, de az utóbbi versenyekre a középmezőnybe, sőt még hátrébb szorultak. Miközben Nico Rosberg az első versenyen még dobogóra állhatott, azóta csupán kétszer szerzett pontot, de akkor is csak egyet-egyet. Legutóbb pedig szinte vezethetetlen autóval vett részt a Brit Nagydíj időmérőjén. Végül nem is állt fel a rajtrácsra, csak a bokszból indult, mert a csapat teljesen átállította az autóját.

Rosberg tehetségét mindenki elismeri

Rosberg tehetségét mindenki elismeri

Rosberg tehetségét mindenki elismeri


A csapat másik versenyzője, Kazuki Nakajima sem áll jobban, ő is nyolc pontot szedett össze. Így 16 pontjával a csapat a hatodik helyen áll a bajnokságban, a Toyota és a Red Bull is előttük van.

Head azt is elárulta, hogy szerinte nem a leszorítóerő hiányával, hanem a karosszéria aerodinamikai hatékonyságával van a probléma. “Úgy vélem, komoly feladat lesz a felzárkózás, feljavítani az autónkat a Red Bull szintjére. De ha Nicót ellátjuk versenyképes felszereléssel, azt hiszem, elérhető a negyedik hely” – mondta a Williams társtulajdonosa. “Soha nem adhatod fel?, amikor már azt mondod, hogy jaj istenem, akkor az egész megfordulhat. Bárki kieshet az első kanyarban, és befuthatsz az első helyen.”