Fernando Alonso idén nincs a világbajnoki címre esélyes versenyzők között, viszont már kétszer elhódította a címet, így lehet, hogy egész jól meg tudja ítélni az esélyeket. “Úgy gondolom a legjobb versenyző Kubica. Régóta ismerem már őt, még a gokartos időkből és tudom, hogy minden kategóriában nyert a Forma-1-ig.” – mondta Silverstone-ban Alonso.

Gondolhatnánk, hogy a spanyol bajnok csak szimplán fényezi barátját, akivel együtt szoktak kártyázni, de elhívta már kipróbálni a saját fejlesztésű gokartját is, ám Alonso megindokolta mondandóját: “Gokartban is ugyanazok voltak az ellenfelei mint most, Rosberg, Hamilton és mindenki más, de ő volt a legjobb. Úgy vélem még most is ő a legjobb” – érvelt a Renault versenyzője.

Esélyesek

Esélyesek

Esélyesek


Mindez azonban a spanyol szerint sem elég a világbajnoki címhez, ahogy mondani szokták jókor kell lenni jó helyen. “Ki van a legjobb helyen, hogy megszerezze a bajnoki címet? Azt hiszem Räikkönen. Ha fogadnom kellene valakire, ő lenne az. Tavalyról már megvan a tapasztalata a cím megnyeréséről és rendkívül nyugodt a fontos pillanatokban. Ezenfelül a Ferrariban ül, ami szerintem jelenleg a legjobb autó” – válaszolt a kétszeres világbajnok. 

Kubica az idei évre jelentősen lefogyott így lehetőséget adva az autó jobb beállításához. Ez pedig bevált, a lengyel jelenleg a második a pontversenyben Massa mögött, lemaradása csak két pont. Kanadában megszerezte F1-es pályafutása első futamgyőzelmét is.