Jenson Button, a Honda Forma-1-es pilótája nemrég részt vett egy triatlonversenyen, ahol 1700 indulóból a 117. lett. A hírre reagálva “kihaénnem” Lewis Hamilton kijelentette, ő jobb kondiban van, mint honfitársa, és ezt akár egy egymás elleni megmérettetésben is hajlandó lenne bizonyítani. Persze kollégája reakciójára sem kellett sokat várni, Button a Brit Nagydíj hivatalos sajtókonferenciáján kihívta a mclarenest.

“Mi lenne, ha fizetnék 10 ezer fontot (közel 3 millió forint) egy jótékonysági szervezetnek, ha legyőzöl?” – szegezte a kérdést Hamiltonnak. “Na, mit gondolsz?”

Egy kis vonakodás, telefonos programegyeztetés, és David Coulthard megjegyzése után, miszerint egy másik férfi kihívását nem szokás visszautasítani, Hamilton válaszolt:

“Igazán ösztönző, hogy ha legyőzlek, akkor némi pénzt adsz jótékonysága, ez nagyszerű. Azonban te előnyben vagy, hiszen már triatlonoztál, és amennyire tudom, ha valaki valamit kipróbált, legközelebb még jobb lesz. De tudod mit, ember, benne vagyok! Benne vagyok! Elfogadom!”

Ám egy óra sem kellett, és Hamilton édesapja, Anthony, aki egyben a fia menedzsere is, visszavonta az egyezséget, mondván ő nem engedélyezi, hogy Lewis triatlonozzon.

“Lewis elfogadta a kihívást, mert jó sportember, és ennek szellemében elfogadja az ilyen kezdeményezéseket” – mondta az idősebb Hamilton. “Ám Lewis nagy sajnálatára, visszavonjuk. A világbajnokság közepén vagyunk, és arra fordítjuk a figyelmünket.”

Lehet, hogy Anthony Hamilton féltette a fiát, korábban ugyanis Button volt a britek nagy reménysége és első számú versenyzője, csakhogy Lewis Hamilton érkezésével háttérbe szorult. Buttonnak nincs vesztenivalója, annál több a mclarenesnek.