Perverz orgián vett részt
Perverz orgián vett részt

F1: El a kezekkel a pénztől!

F1: El a kezekkel a pénztől!

Perverz orgián vett részt
Mindenki azt csinál otthon, amit akar
A fejét követelik
A helyén maradna
Nem sokáig állhat ellen
Ők is Hitlernek dolgoztak...
F1: El a kezekkel a pénztől! 42
Ecclestone kitart az elnök mellett, de a jövő nem rajta múlik
A "támogatói" hallgatnak
Montoya lazán veszi
Júniusban dől el a sorsa
Todt kiáll Mosley mellett
Miben mesterkedik Ecclestone?
Lenne miért egyenlíteni...
Külső szakértőt fogadtak
Francois Fillon
Idén elkerülnék a társalgást
Mosley senkiként utazik Monacóba
A dobogóhoz sem engedik oda
Előbb-utóbb csak lemond...
Barátokból ellenségek?
Nagyon elfoglalt volt
A Professzor bejelentkezett
Mosley nyert, de az FIA mindent elveszíthet
GP1 lesz belőle?
Összefognak
Mindenki törődjön a maga dolgával!
Mennének Ecclestone-nal
Barátokból ellenségek: a tét az F1 feletti ellenőrzés
Max, ebbe ne üsd bele az orrod!
Tudta, hogy célponttá vált
Újra az F1 felé fordul
Egyszer majd elmondja
Fotó megosztása:

Max, ebbe ne üsd bele az orrod!

Max, ebbe ne üsd bele az orrod!

Max Mosley szexbotránya óta megrendült az FIA elnökének pozíciója, és a Forma-1 kereskedelmi jogainak igazgatója, Bernie Ecclestone, és a csapatok igyekeznek is ezt kihasználni azzal, hogy minél előbb rá akarják venni az elnököt az ún. Concorde Agreement [háromoldalú egyezmény az F1 kereskedelmi jogainak birtokosai, a csapatok, és az FIA között] aláírására.

A hatalmi játssza legújabb húzásaként Mosley azt szeretné elérni, hogy a csapatok több pénzhez jussanak az F1 pályáktól szerzett és tévés bevételeiből – az elnök csak akkor írja alá a Concorde Agreementet, ha ez is belekerül. Mosley így tulajdonképpen Ecclestone zsebéből fizetett pénzzel állítaná saját oldalára a csapatokat.  

A dolog természetesen nagyon nem tetszik Ecclestone-nak (és a mögötte álló tulajdonosi körnek, a CVC Groupnak), figyelmezteti egykori(?) barátját, hogy jobb ezt a kérdést nem piszkálni.    

“Biztos vagyok benne, hogy ha így alakulnának a dolgok, az Európai Bizottság közbelépne. Az Európai Bizottság által is jóváhagyott megegyezés szerint az FIA a sport szabályozásáért felel – olyasmi, mint a rendőrség -, és a Formula One Management [Bernie cége] a kereskedelmi jogok birtokosa. Ahhoz a pénzhez Maxnek semmi köze, ő nem nyúlhat hozzá” – mondta Ecclestone a Timesnak.

Az volt barátok közti birkózást látva egyeseknek már az is eszébe jutott, hogy maga Ecclestone keverte Mosley szexbotrányát, a 77 éves üzletember azonban ezt kategorikusan cáfolta.

“Ugye csak viccel? Az égvilágon semmi közöm hozzá. Másrészt nem is az én stílusom az ilyesmi, nem így intézem az ügyeimet. És nem is áll szándékomban tönkretenni Maxet. Ilyesmit sugallni is oltári nagy baromság. Őszintén mondom, ebből semmi nem igaz” – nyilatkozta a kérdésről Ecclestone.