Szombatig tesztelnek
Szombatig tesztelnek

Mindenkit elvert a kis Piquet

Mindenkit elvert a kis Piquet

Szombatig tesztelnek
Mindenkit elvert a kis Piquet 10
Badoer megint a leggyorsabb volt
De la Rosa is jól ment
Szép időben folyt a munka
Végre valamiben a legjobb volt
Fotó megosztása:

Végre valamiben a legjobb volt

Végre valamiben a legjobb volt

Szombaton lezárult Barcelonában a Forma-1-es csapatok háromnapos tesztje, zárásként Nelsinho Piquet került az élre – ideje jó egy másodperccel volt jobb a ferraris Luca Badoer pénteken elért addigi legjobbjánál.

A kis brazilt a Renault a javulás reményében dolgoztatta keményen a héten, és talán most mutatott is valamit végre. Természetesen a nap legtöbb körét újra ő teljesítette, a csapatnál valószínűleg nagyon bíznak benne, hogy a versenyeken is meg tudja majd előzni azokat, akiket a teszten sikerült.

Piquet mögött két veterán tesztpilóta, a mclarenes Pedro de la Rosa, és az első két napon legjobban teljesítő Badoer végzett.

“Összességében jó teszt volt. Fennakadások, műszaki problémák nélkül tudtunk dolgozni végig. Izgalmas eredményeket hozott néhány fejlesztés, amik lehet, hogy nagyon hasznosnak bizonyulnak majd a következő versenyeken. A motor megbízhatósága terén is minden a legnagyobb rendben volt” – mondta a ferraris olasz.

A Red Bullnál Mark Webber vette át a stafétabotot David Coulthardtól, ő a negyedik lett, az ötödik idővel Timo Glock követte.

Semmi komolyabb incidens nem zavarta a tesztet – bár esőt jósoltak, szerencsére épp csak egy kis zápor érte el a pályát késő délelőtt. A williamses Nico Hülkenberg, Webber és Sebastian Vettel is kiszaladt egyszer-egyszer a pályáról, de nem hibáztak nagyot. De la Rosa és Badoer autói egy-egy alkalommal a pályán álltak le.

Teszt, Barcelona, 2008.06.14.

# Pilóta Csapat Idő
 1.  Piquet  Renault  1:20.076
 2.  de la Rosa  McLaren-Mercedes  1:20.402
 3.  Badoer  Ferrari  1:20.680
 4.  Webber  Red Bull-Renault  1:21.037
 5.  Glock  Toyota  1:21.158
 6.  Heidfeld  BMW Sauber  1:21.295
 7.  Barrichello  Honda  1:21.672
 8.  Hülkenberg  Williams-Toyota  1:21.674
 9.  Vettel  Toro Rosso-Ferrari  1:21.880