Szombatig tesztelnek
Háromnapos tesztsorozatot kezdtek meg ma a Forma-1-es csapatok Barcelonában, ahol a következő két versenyre, a Francia és a Brit Nagydíjra készültek.

A tesztpilóták és leendő versenyzők napja volt a mai, mindössze két aktív versenyző, a nagy öreg David Coulthard, és a kanadai győző, Robert Kubica volt ott. A nap nagy részében zavartalanul folyt a munka, de a teszt utolsó órájában mindenki a garázsban marad, mert esni kezdett.

A legjobb időt a Ferrari veterán tesztelője, Luca Badoer autózta, mögötte pedig Kubica végzett a BMW-vel, hátránya kéttized másodperc volt. A lengyel műszaki hiba miatt egyszer leállt a pályán, de később a javítás után folytatni tudta a körözést.

A Red Bull két pilótát is pályára küldött ma, az autón Coulthard, és a GP2-es versenyző és tesztpilóta, a svájci Sebastian Buemi osztozott. A skót a harmadik, Buemi pedig a negyedik helyen végzett, annak ellenére, hogy két alkalommal is leállt alatta az autó délelőtt.

A negyedik a mclarenes Gary Paffett volt, mögötte pedig a visszatérő Anthony Davidson végzett a Hondával.

A Williams Nico Hülkenberget vetette ma be, míg a Renault a GP2 Asia sorozat győztesét, és a „sima” GP2-ben is versenyző Romain Grosjeant ültette az autóba.

„Nagyszerű nap volt, és igazán hálás vagyok a lehetőségért, köszönöm, hogy beülhettem az R28-asba, és dolgozhattam a csapattal. Lenyűgöző volt a GP2-es és a Forma-1-es autó közti különbség, főképp a gyorsulás, és az oldalirányú tapadás. A csapat igazán melegen fogadott, mindenki segítőkész volt, mivel tudták, hogy most ülök először az autóban. Óriási élmény volt” – lelkendezett a teszt után Grosjean.

Az utolsó, kilencedik helyen a Toyota tesztpilótája, a szintén GP2-es Kamui Kobayashi végzett.

A tesztet ma kihagyta a Toro Rosso, a Force India pedig egyik nap sem vesz majd részt a gyakorláson.

Teszt, Barcelona, 2008.06.11.

# Pilóta Csapat Idő
 1.  Badoer  Ferrari  1:22.412
 2.  Kubica  BMW Sauber  1:22.682
 3.  Coulthard  Red Bull-Renault  1:22.724
 4.  Buemi  Red Bull-Renault  1:22.764
 5.  Paffett  McLaren-Mercedes  1:22.938
 6.  Davidson  Honda  1:23.208
 7.  Hülkenberg  Williams-Toyota  1:23.619
 8.  Grosjean  Renault  1:23.899
 9.  Kobayashi  Toyota  1:24.442