Idén már nem történhet ilyen
Idén már nem történhet ilyen

Érik a káoszfutam

Érik a káoszfutam

Idén már nem történhet ilyen
Nem lesz könnyű
A McLaren most is újított
Érik a káoszfutam 17
Érik a káoszfutam 18
Mindenki megoldotta
A kanyarokban nem bírja a pálya
Nagy az esély a csapadékra
A pályamunkásokra mondott csúnyát
Nem jött jól az aszfaltbalhé
Titok, hogy miért ejtették Montrealt
Fotó megosztása:

Nagy az esély a csapadékra

Nagy az esély a csapadékra

Nem elég, hogy a Kanadai Nagydíj tegnapi időmérő edzésén a Gilles Villeneuve pálya aszfaltja bizonyos kanyarokban egyszerűen megadta magát, ma a rossz pályaviszonyok mellett még eső is bonyolíthatja a versenyt.

A tegnap több kanyarban mállásnak indult pálya egy részét rohammunkában újraaszfaltozták, de az időjárás nem a szervezőkön múlik.

Az előrejelzés szerint Montrealban délután 30 fok körüli hőmérséklet, 25 km/órás szél, 80 százalékos eséllyel zápor, eső várható. A magas hőmérséklet nem jelent túl sok jót a pálya állapotával kapcsolatban, ugyanis a meleg tovább gyengítheti az aszfaltot, az eső azonban menthet a helyzeten: nedves körülmények mellett az F1-esek gumijai sokkal kevésbé tapadnak, így az aszfalt is kisebb igénybevételnek lesz kitéve.

Ha megérkezik az eső, a verseny igazi káoszfutammá alakulhat, sok kiesésre, és több biztonsági autós szakaszra – azok minden hátrányával együtt – lehet számítani.

Az élről Lewis Hamilton indul, mellőle Robert Kubica, a második sorban pedig Kimi Räikkönen és Fernando Alonso foglal helyet. Az időmérőn tegnap nem induló Sebastian Vettel feltehetően a bokszutcából rajtol majd, csapattársa, Sebastien Bourdias pedig az utolsó helyről vág neki, mivel a Toro Rossó-ban sebességváltót cseréltek. Lehetséges, hogy a hondás Jenson Button is így jár, de az ő estében a csapat döntése szinte semmilyen hátránnyal nem jár, ugyanis tegnap az utolsó lett a kvalifikáción.

A verseny magyar idő szerint este hét órakor kezdődik.