Az amerikai Sports Illustrated magazin összeállította a tavalyi év legjobban kereső sportolóinak rangsorát. Az első két helyen két amerikai golfozó, az örök első Tiger Woods – az ő bevételeit szédítő 128 millió dollárra (20 milliárd Ft) becsüli a lap – és Phil Mickelson áll.

A dobogóra így egy nem amerikai sportoló fért fel, a harmadik legjobban kereső David Beckham lett, aki jelenleg Los Angeles Galaxy-nél focizik, és fizetése és reklámbevételei 2007-ben összesen 48,2 millió dollárt (7,5 milliárd Ft) tettek ki. Csak “hajszállal” marad el mögötte a Ferrari világbajnoka, Kimi Räikkönen, a magazin szerkesztőinek számításai szerint a finn 46 millió dollárt (7,2 milliárd Ft) tehetett zsebre tavaly.

A top10-be befért még az F1 jelenleg is aktív másik világbajnoka is, Fernando Alonso neve mellé 40 millió dollárt (6,3 milliárd Ft) biggyesztettek a szerkesztők, amivel olyanokat előzött meg a spanyol, mint a focista Ronaldinho (37,5 millió dollár – 5,9 milliárd Ft), a teniszező Roger Federer (35,1 millió dollár – 5,1 milliárd Ft), és a közelebbi kolléga, a MotoGP-s Valentino Rossi (34 millió dollár – 5,3 milliárd Ft).