Segítségre szorul?

Segítségre szorul?

Lewis Hamilton Spanyol Nagydíj előtt látott hullámvölgye több F1-es veteránt is megszólalásra késztetett. Hamilton csodálója, Niki Lauda arról beszélt, hogy csalódott kedvencében, míg Jackie Stewart – szintén nagy rajongó – azt mondta, hogy kellene egy segítő a fiatal versenyző mellé.

“Nem lehet egyik napról a másikra az óvodából az egyetemre menni. Még Tiger Woods [a golf Schumacherje] mellett is áll valaki” – mondta a háromszoros világbajnok.

Hamilton csapatfőnöke, Ron Dennis szerint azonban a versenyző már bizonyított, Stewartnak nincs igaza.  

“Kinek van edzője? Melyik élversenyzőnek van edzője? Olyasmiről beszélünk, ami nem is létezik. Sosem lenne olyan pilótám, akinek valaki kívülről mondja meg, hogy hogyan versenyezzen” – mondta Dennis Barcelonában.

Azt azonban a McLaren vezetői is elismerik, hogy Hamilton hozzáállása is szerepet játszhat a gyengébb szereplésben, a versenyző hatalmas elvárásoknak próbál megfelelni. A csapat második embere, Martin Whitmarsh nemrég azt mondta, hogy Hamilton “túl sokat ad”, míg a csapatfőnök szerint “túl szigorú” magával szemben a versenyző. Hamilton azt állítja, hogy őt nem zavarja a nyomás.