David Coulthard idén négy futamból háromszor balesetbe keveredett, amikor valaki megpróbálta megelőzni őt. Először Ausztráliában Felipe Massával, Bahreinben Jenson Buttonnal, vasárnap Barcelonában pedig a toyotás Timo Glockkal. A Spanyol Nagydíjon az eset után Glocknak orrkúpot, a skótnak pedig bal hátsó kereket kellet cserélnie. Coulthard szerint így történt az eset:

“Azt hiszem, mondtam már elégszer: bárcsak megértenék az emberek, hogy a szemeim előre néznek, nem hátrafelé. Én nem ugyanazt látom, ami a tévében látszik. Amikor elkanyarodok, egyértelműen tartom az irányt, vagy világosan utat nyitok. Egész pályafutásom alatt működött a dolog, nem tudom, mi történt idén” – mondta a 37 éves versenyző.

“Persze, lehet jönni a korommal, hogy a legöregebb versenyző mindig balesetbe keveredik, de nem tudom, mit is tehetnék. Hajtsak le a pályáról, és mindenkit engedjek el?”

A szemei előre néznek

A szemei előre néznek

A szemei előre néznek


Coulthard szerint autók aerodinamikájának is köze lehet az ilyen jellegű balesetekhez, és korábban a távolra rakott, és egyre rosszabb kilátást biztosító tükröket is okolta – erre mások is panaszkodtak korábban, sőt Nelsinho Piquet és Sebastien Bourdais emiatt ütköztek egy előzésnél a hétvégén. Ha egy kis jóindulattal vagyunk a skót felé, feltehetjük, hogy van is ebben valami, mert nehéz elhinni, hogy minden idők egyik legtapasztaltabb versenyzőjeként folyamatosan elkövesse ugyanazt a kezdő hibát.

“Hihetetlenül nehéz előzni. A másik autó mögött annyival csökken a leszorítóerő, hogy ez biztosan szerepet játszik. Rossz ez az egész, de aztán kit érdekel, hogy mit panaszkodom itt arról, hogy mindig elütnek?!” – zárta le a témát DC.