Most sem jött össze

Most sem jött össze

Fernando Alonso nem kis meglepetést okozott szombaton azzal, hogy az idény első három versenyén csak csetlő-botló Renault-val az időmérőn csak Kimi Räikkönent nem tudta megelőzni, azaz a második rajtkockát szerezte meg.

A verseny előtt persze figyelmeztette a hazai szurkolókat, hogy nem szabad dobogóra számítani, és ez látszott is a futamon – Alonso könnyű autóval indult, és az élmenőknél előbb ment ki tankolni, majd a futam felénél ki is esett – ekkor az ötödik helyen állt -, a Renault motor megadta magát.

“Motorprobléma volt, elfüstölt. Sajnos nem a legjobb helyen, épp a hazai versenyemen. De elégedett vagyok, mert Massa csak két körrel utánam állt ki, azaz az időmérőn jobbak voltunk a vártnál, a BMW-k előtt jártunk” – mondta a spanyol.

“Nagyon örülök, hogy versenyképesek vagyunk, és újra élvezem a vezetést. Lépésről lépésre javulunk, és futamról futamra közelebb kerülünk az élmezőnyhöz a fejlesztésekkel” – tette hozzá.

A Renault egyébként nullázott Barcelonában, Alonso kiesése mellett az újonc Nelsinho Piquet sem fejezte be a versenyt, a fiatal brazil egy szerencsétlen előzési kísérletnél ütközött a Toro Rosso-s Sebastien Bourdais-val.