Ennyi a hátrányom Räikkönenhez képest

Ennyi a hátrányom Räikkönenhez képest

Lewis Hamilton pozíciója két gyenge verseny után, ha a csapaton belül nem is, de a sajtó és motorsport közvéleménye előtt megrendült. A tavalyi szuperújonc jelenleg 14 ponttal a világbajnokság 3. helyén áll, de Barcelonában jó lenne valamit hozni a hátrányon, ha nem akar nagyon lemaradni.

“Bahrein után azt mondtam, hogy itt majd jobb leszek. Ez a lényeg, fordítani a helyzeten, és erősebben visszatérni. Ugyanúgy állok a hétvégéhez, de ugyanazt a hibát már nem követem el újra. Frissnek vagyok a szünet után, jól érzem magam, és bízom benne, hogy jók vagyunk, és készen állunk a harcra” – mondta Hamilton a Spanyol Nagydíj előtt.

A 23 éves versenyzőnek azonban azzal is számolnia kell, hogy kemény kritikára számíthat, ha nem mennek jól a dolgok, ugyanis tavaly nagyon magasra tette a lécet.

“Nyilván nagy a nyomás. Azt hiszem, kicsit más a helyzetem most. Tavaly senki nem várt tőlem semmit, idén viszont igen – de ez egyáltalán nem zavar. Nem vonja el a figyelmemet, nem nehezíti a dolgomat – csak még jobban akarom a győzelmet mint bármikor. Én a tavalyi eredményeimhez mérem magamat, ezért nem csodálom, hogy mások is ezt teszik. Ez az idény kicsit döcögős volt eddig, de semmi rendkívüli nem történt. Számítani lehet ilyesmikre is.”