Ecclestone mentheti meg őket

Ecclestone mentheti meg őket

A Super Aguri korábbi vásárlója, a dubaji pénzű Magma Group a múlt héten bejelentette, hogy visszaléptek az üzlettől. A csapatfőnök-alapító, Aguri Suzuki a Hondával tárgyalt az alakulat megmentéséről, azonban a japán cég sem akart újra mélyen a zsebébe nyúlni. A múlt hét végére már felmerült, hogy a Super Agurik nem is indulnak el a e heti Spanyol Nagydíjon, de úgy látszik, hogy van még remény.

A csapatnál biztosan reménykednek, ugyanis a kamionjaikat elküldték Barcelonába a hétvégén. Az Auto Motor und Sport pedig arról ír, hogy az F1 ura, Bernie Ecclestone már az Aguri hóna alá nyúlt, dolgozik azon, hogy életben maradjanak. A német szaklap szerint az angol üzletember új, ezúttal német befektetőket hajt fel a sereghajtóknak.

Bernie-nek persze saját érdeke is, hogy a Super Aguri továbbra is versenyben maradjon, ugyanis a szerződések szerint a versenyeken 20 autónak mindig rajthoz kell állnia, ez pedig egy tízcsapatos mezőnnyel már kockázatos. Ahhoz, hogy a leafieldi gárda Barcelonában versenyezhessen nagyjából 2 millió eurónyi összegre van szükség.