Todt kiáll Mosley mellett

Todt kiáll Mosley mellett

Max Mosley-ról néhány hete bukkant fel egy leleplező videó az egyik brit bulvárlapban, amelyen öt prostituálttal vesz részt egy szado-mazo orgián, és amelyen állítólag náci jellegű szerepjáték is folyik. Az FIA elnök lemondását azóta autógyártók, F1-es csapatok, volt versenyzők, nemzeti motorsport-szövetségek követelik, de Mosley maradni akar, így a szervezet június 3-án egy rendkívüli közgyűlésen bizalmi szavazás keretében dönt majd a sorsáról. A 67 éves angol azt állítja, hogy a támogatás miatt nem megy:
 
“Alapvetően azért nem akarok lemondani, mert minden egyes levélre, azoktól akik megválasztottak, és most azt írják, hogy ideje lenne távoznom, legalább hét olyan jut, amelyekben az áll, hogy mindenképpen maradnom kell” – mondta Mosley a nyilvánosság előtt eddig láthatatlan táboráról a Sunday Telegraphnak.

Igaz viszont, most most először egy igazán befolyásos motorsportszereplő is kiállt az elnök mellett. A Ferrari volt vezére és F1-es csapatfőnöke, Jean Todt úgy véli, hogy az állítólagos náci vádnak nincs alapja – ne feledjük, a francia szakember egy holokauszt-túlélő fia -, és az egész botránynak semmi köze Mosley munkájához.

“Egyáltalán nem rasszista. Igazi elnök – tudja a dolgát, megbízható, intelligens, egy sportember. Igazi vezető. Meg vagyok lepve, hogy az emberek még mindig valami olyasmivel foglalkoznak, amilnek semmi köze a posztjához” – mondta Todt a Daily Mailnek.