300 futamig meg sem állna

300 futamig meg sem állna

Rubens Barrichello hamarosan – hogy melyik versenyen, az nézőpont kérdése – megdönti Riccardo Patrese rekordját, és 257 F1-es indulásával a sport történetének legtapasztaltabb pilótája lesz. A Forma-1-be 1993-ban érkező brazil azonban nem érzi úgy, hogy 2008-ban elért volna karrierje végére, és bár jelenlegi szerződése csak eddig tart, szeretne 2009-re is hosszabbítani.

“Szeretném addig folytatni, amíg csak lehet. Nem titok, hogy a szerződésem lejár az év végén. Szeretném meghosszabbítani, mert úgy gondolom, hogy Ross Brawn érkezésével egy új, ígéretes korszak kezdődött a Hondánál. 2008 biztosan nem az utolsó idényem, 300 futamig akarok eljutni” -nyilatkozta a 35 éves versenyző egy német lapnak.

Barrichellónak akár van is esélye a maradásra, ugyanis a 2009-es komoly változásokat tekintetbe véve a Hondának nagyon jól jöhet, ha az autón kívül a csapaton belül állandóság uralkodik, így stabil alapra építkezhetnek, és megmarad a viszonyítási alapjuk is. Ha a brazil nem szúrja el nagyon 2008-at, jövőre is az F1-ben láthatjuk még.