Itt a vége?

Itt a vége?

A Super Aguri léte már a tavalyi szezon vége óta bizonytalan volt, sőt idei indulásuk is csak az utolsó pillanatban vált biztossá, amikor alig néhány nappal a szezonnyitó előtt a Magma Group befektetői csoport bejelentette, hogy megveszi a csapatot.

Úgy látszik azonban, hogy a dolgok azóta sem rendeződtek, a futamokon a japán gárda autói a tartalékalkatrészek és a pénzhiány miatt a minimális mennyiséget autózták csak, a mostani, barcelonai tesztre pedig már el sem utaztak.

Az eredeti tervek szerint a dubaji pénzügyi hátterű Magma és kiscsapat életre hívója, a Honda ezen a héten véglegesítette volna az eladást, azonban a Magma vezetője, Martin Leach arról értesítette a Super Agurit, hogy a közel-keleti befektetők újraértékelik a Forma-1-gyel kapcsolatos részvételi szándékukat.

Bár az Agurinál most is készülnek a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjra, pár napon belül nem tisztázódik a pénzügyi háttér, az indulás egyértelműen veszélybe kerül. A csapatfőnök, Aguri Suzuki jelenleg valami vészmegoldás tető alá hozásáról tárgyal a Honda tokiói központjában.