A "támogatói" hallgatnak

A “támogatói” hallgatnak

A szexbotrányba keveredett FIA-elnök, Max Mosley az egyre hangosabb kritikák ellenére kitart amellett, hogy semmi rosszat nem tett, ezért nem is akar lemondani. Mosley szerint ez az ügy nincs hatással a munkájára, ha mondjuk ittas vezetésen kapták volna, lemondana, de így nem fog.

“Úgy hiszem, hogy a 21. századi felnőttek nem törődnek mások nemi életével, amíg az törvényes és ártalmatlan. Nem az a gond, hogy mit tettem, hanem, hogy nyilvánosságra került. Én semmi rosszat nem tettem, az újság cselekedett helytelenül. Nem hiszem, hogy ez befolyásolná a közlekedésbiztonság, a környezetvédelem vagy a sport terén végzett munkámat” – írta a német autóklubhoz (ADAC) címzett levelében Mosley.

Ha Mosley nem is távozik önként, az FIA hamarosan összeülő rendkívüli közgyűlése – amelyre a News of the World Mosley szexvideóját is elküldi – minden valószínűség szerint leteszi majd a posztjáról, mert a német, holland és izraeli tagszervezetek után újabb testületek és egyének követelik a távozását.

A hétvégén az amerikai autóklub (AAA) is egyértelműen lemondásra szólította fel az FIA elnökét, ahogy az ausztrál motorsportszövetség is. A spanyol tagszervezet elnöke – egyben az FIA alelnöke -, Carlos Garcia sem támogatja Mosley-t:

“Egyértelmű, hogy nagyon kellemetlen ügyről van szó, amely súlyosan árt a motorsport megítélésének” – nyilatkozta a spanyol.

Mosley egyik legnagyobb kritikusa, a Minardi volt csapatfőnöke, Paul Stoddart is beszállt a kórusba, természetesen a maga megszokott nyers ausztrál módján:

“A sport érdekében ennek a seggfejnek mennie kell. Semmi kétség, hogy Mosley-nak távoznia kell, és akkor majd én is visszatérhetek a Forma-1-be csapattulajdonosként” – mondta a milliárdos a Weekend című lapnak.