Dennis szerint hamarosan fordul a kocka

Dennis szerint hamarosan fordul a kocka

Bár egyre többen gondolják úgy – a Ferrarinál és a McLarennél is -, hogy a BMW Sauber beérte a tavalyi két élcsapatot, és a bajnokság háromszereplőssé bővült 2008-ban, a wokingi alakulat főnöke, Ron Dennis nem tartozik közéjük. Hogy bírja-e a tempót a BMW a McLarennel? Dennisnek egyértelmű a válasza:

“Nem. Azt hiszem, kellő tisztelettel vagyunk az ellenfelek iránt, és valóban soha nem voltak még ilyen jók, amióta az F1-ben vannak, de amikor visszatérünk Európába, a fejlesztés és a gyártás üteme már éreztetni fogja a hatását. Biztos vagyok benne, hogy nagyon erősek leszünk, és egy cseppet sem aggódom a jövő miatt.”

Az angol szakember szerint az első három futam a távolságok, a logisztikai nehézségek miatt nem mérvadó, Barcelona az első igazi mindent bele-csata.

“Már az ausztráliai kezdés előtt is mondtam, hogy az első három verseny nem mutatja meg a csapatok valódi formáját. Gondolom, mindenki azt hiszi, hogy amikor visszatérünk Angliába, akkor a munka, a fejlesztés folyik tovább, pedig ilyen távolságból nagyon nehéz működtetni az autókat. Ezért sokkal inkább a megbízhatóságra koncentrálunk ilyenkor.”

“A következő futamon viszont az elmúlt két hónapban összegyűlt fejlesztések mind az autóra kerülnek, és akkor kiderül, hogy ki dolgozott jobban. Mi úgy gondoljuk, hogy előre fogunk lépni – hogy mekkorát, az majd elválik” – jósolja Dennis az európai szakasz kezdete előtt.