Lesz ez még jobb is

Lesz ez még jobb is

Bár Heikki Kovalainen csak sokadik volt a csapat kívánságlistáján tavaly év végén, nagyon úgy tűnik, hogy kincset találtak. A finn pilóta az eddigi három futamból kétszer volt jobb a McLaren csodagyerekénél, Lewis Hamiltonnál, és a csapatigazgató, Martin Whitmarsh szerint ez még csak a kezdet.

“Még csak 11 hete van velünk, de azóta folyamatosan jobb és jobb, és a csapatnál úgy gondoljuk, hogy még nem is láttunk mindent. Lewis is így gondolja, és ez jó, mert így ő is még jobb teljesítményre törekszik. Heikki és Lewis is nagyon sokat tanultak az eddigi 20 versenyük alatt” – mondta Whitmarsh.

“Nagyon motiváltak, és bár minden csapat azt állítja, hogy a pilótáik kedvelik egymást, de a McLarennél tényleg kölcsönös szimpátiát érzünk kettejük között. Le akarják győzni a másikat, de nyíltak és sportszerűek, szóval igazán pozitív a helyzet” – tette hozzá.

Míg Hamilton a pocsék rajt, és az Alonsóval történt ütközés után csak a 13. helyig jutott, addig Kovalainen az ötödik helyet szerezte meg a Bahreini Nagydíjon, és a verseny leggyorsabb körét is ő futotta. Whitmarsh szerint a jobb eredményt a futam elején kockásra fékezett gumi tette elérhetetlenné. Az angol szakember azonban azt gondolja, hogy a finn versenyző még idén begyűjt egy-két győzelmet, ahogy a csapat is erőre kap hamarosan:

“Meggyőződésem, hogy Heikki még idén felállhat a dobogó legfelső fokára. A BMW versenyzői is erősnek tűnnek, Spanyolországban vissza kell vágnunk. Egy kicsit gyengén szerepeltünk az elmúlt két futamon, de még mindkét bajnokság teljesen nyílt és nagyon szoros. Három csapat és hat pilóta van alig néhány ponton belül, nem hiszem, hogy bárki is el tudna húzni.”