Nagy jövő vár rá

Nagy jövő vár rá

Az alig 20 éves Sebastian Vettel az egyik legkapósabb pilóta a Forma-1-es mezőnyben – legalábbis ezt kell gondolnunk, hiszen megjárta már a BMW Saubert, a McLaren is szerződtette volna, és állítólag már a Ferrarinál is kiszemelték. A fiatal német azonban egyelőre a Toro Rossónál versenyez, és a Red Bull-mágnás, Dietrich Mateschitz egy darabig még nem is akarja elengedni.

Ahogy nemrég a McLarentől is elismerték, Vettel rajta volt a tavalyi kívánságlistájukon, amelyet Fernando alonso távozása után írtak, de a Red Bull nem engedte Vettelt. Ő maga így mesél az ügyről:

“Egyértelműen egy nagy lehetőség lett volna, és az ember nem kap sok ilyet az életben. Jelenleg két csapat van, amelyiknél bajnokságot lehet nyerni, és ez [a McLaren] az egyik. De bízok magamban, és abban, hogy kapok még hasonló lehetőséget, bármilyen csapatról is legyen szó. Szép lett volna, de nem bánom” – mondta Vettel a Metrónak.

A német tehetség arra a kérdésre is őszintén válaszolt, hogy a Red Bull akadályozta-e meg a szerződést:

“Igen, így volt. De nem érzem úgy, hogy visszafognának, most is elégedett vagyok. De túl sok minden folyik egyszerre, őszintén szólva nem is olvasok sokat, nem törődöm most az ilyesmikkel. Apámtól megtanultam, hogy az életben mindennel lépésről lépésre kell haladni, most azért vagyok itt, hogy versenyezzek. Persze a cél, hogy egy nap egy nagy csapathoz kerüljek, és megnyerjem a bajnokságot. Ha nem így lenne, fognám magam, és tanulnék valami mást.”