Nem sokáig állhat ellen

Nem sokáig állhat ellen

Az FIA szexbotrányba keveredett elnöke, Max Mosley a szervezet tagjainak címzett két nappal ezelőtti levelében azt állította, hogy nagyon sok támogató üzenetet kapott a motorsport területéről, és hogy a munkáját a történtek ellenére is folytatni kívánja.

Úgy tűnik azonban, hogy az F1-es csapatokkal is rendelkező gyártók egy része nem támogatja Mosley-t – a Mercedes, a BMW, a Honda és a Toyota is elítélő nyilatkozatokat adott ki ma.

A két német gyártó közös közleményben hozta nyilvánosságra álláspontját:

“A nyilvánosságra került anyag szégyenletes. Cégünk a leghatározottabban elhatárolódik. Ez az ügy Max Mosley-t nem csak személyesen, de az FIA, a motorsport globális szervezetének elnökeként is érinti, így a következmények is túlnyúlnak a motorsport körén. Várjuk a megfelelő válaszlépéseket az FIA illetékes szerveitől” – áll a Mercedes és a BMW kommünikéjében.

A Toyota saját közleményében kiemeli, hogy a legteljesebb mértékben elítéli az ügy esetleges antiszemita vonatkozásait, és az FIA-tól várja annak eldöntését, hogy Mosley erkölcsileg alkalmas lehet-e ezután posztjának betöltésére.

A másik japán gyártó, a Honda még élesebben fogalmaz. Nyíltan ugyan nem mondják ki, hogy Mosley-nak távozni kell, de hangsúlyosan utalnak rá.

“Ahhoz, hogy munkájukat tisztességgel és tisztelet mellet végezhessék, elengedhetetlen, hogy a sport és az üzleti élet vezető szereplői a viselkedésükkel a legmagasabb elvárásoknak is megfeleljenek. A Honda F1 mélységesen csalódott a Mr. Mosley-t övező történések miatt, és attól tart, hogy azok a Forma-1-nek, és minden résztvevőjének is árthatnak. Kérjük az FIA-t, hogy az ügyet a legalaposabban mérlegeljék, és hozzanak az F1 és a motorsport legjobb érdekeinek megfelelő döntést a lehető leghamarabb” – üzenik a Hondától.