Megtörné a bahreini átkot

Megtörné a bahreini átkot

A Bahrieni Nagydíj nem tartozik Kimi Räikkönen szerncsés versenyei közé, a finn pilóta még sosem végzett harmadiknál jobb helyen a sivatagi pályán. A malajziai győzelem után most szeretne ezen változtatni.

“Harmadik lettem az elmúlt három Bahreini Nagydíjon. Valami mindig rosszul sült el. Sakhir az egyik olyan pálya, ahol nagyon akarok győzni” – mondja a világbajnok.

A Ferrari februárban a Toyotával együtt hatnapos tesztsorozaton vett részt a bahreini pályán, ahol a finn napról napra elképesztő időket teljesített. Kimi szerint jók lesznek, de a technikai igazgatóhoz hasonlóan ő is úgy gondolja, hogy teszt nem jelent számukra előnyt ezen a hétvégén.

“Biztosan elég gyorsak leszünk hozzá, hogy a győzelemért küzdjünk Bahreinben is. Jól érzem a pályát, és a Ferrari is hagyományosan jó ott. Nyilván nem válik kárunkra a februári teszt sem, de természetesen most más az időjárás, a pálya, és persze az autó is változott azóta. Bahrein után még fejlesztettünk, úgyhogy most még jobbak lehetünk. Persze az ellenfelek is a közelünkben vannak.”

Räikkönen arra figyelmeztet, hogy a szokásos McLarennel folytatott párharcukba egy harmadik csapat is belépett idén, így még komolyabb csata várható.

“A bajnoksággal még nincs értelme foglalkozni, túl korai találgatni, hogy ki hol áll. Kell még néhány verseny, hogy kiderüljön, kik is küzdhetnek a címért. Az biztos, hogy ugyanolyan szoros lesz mint tavaly. De most már kettő helyett három csapat harcol. A Ferrari és a McLaren nyerte az első két versenyt, de ne feledjük, hogy a BMW két második helyet is szerzett. Elég egy hiba a Ferrari vagy a McLaren részéről, és ők máris ott lesznek, hogy begyűjtsék a pontokat. Idén minden egyes megszerzett pontért nagyon meg kell küzdeni” – jósolja a bajnokságban jelenleg Nick Heidfelddel pontegyenlőségben második finn.