A fejét követelik

A fejét követelik

Ahogy tegnap írtuk, az FIA elnöke, Max Mosley szaftos, náci felhangokkal fűszerezett szexbotrányba keveredett. Mivel a News of the World bulvárlap állításait azóta sem cáfolta az elnök, így egyre valószínűbb, hogy ő látható az újság felvételein.

Mosley, aki tavaly még a McLaren kémügye kapcsán erkölcsről prédikált, valószínűleg nem sokáig maradhat már a posztján, egyre többen ítélik el.

A brit versenyzőlegenda, Stirling Moss így beszélt az ügyről:

“Nem tudom, hogyan folytathatná. Azért remélem, hogy képes lesz rá, mert jó abban, amit csinál. Ami zárt ajtók mögött történik, az az ő dolga, de amire most fény derült, az egyszerűen megdöbbentő.”

A háromszoros világbajnok, Jackie Stewart, akit tavaly Mosley félkegyelműnek titulált, mert kritizálta a kémügy kezelését, most úgy gondolja, hogy az elnöknek itt az ideje elgondolkodni a jövőjét illetően.

“Őszintén szólva nem nekem kell ezt kommentálnom, sokkal kíváncsibb vagyok arra, hogy ő mit mondt. De úgy gondolom, hogy alaposan meg kell fontolnia a jövőjét, és ezután nyilatkozni” – mondta Stewart.

A volt F1-es versenyző, Martin Brundle is kivívta Mosley haragját korábban, egy cikke miatt perben is állnak – érdekes adalék, hogy a botrányt kirobbantó News of the World ugyanahhoz a kiadóhoz tartozik, mint a lap, ahol Brundle publikál -, az angol veterán szerint is itt a vége a történetnek: “Egy globális szervezet feje nem viselkedhet így.”

1979 világbajnoka, Jody Scheckter, akit zsidó származása miatt az ügy náci felhangjai is érzékenyen érinthetnek, ugyancsak Mosley távozását követeli, sőt másokat is erre buzdít.

“Egy ilyen ember nem irányíthatja ezt a sportot, sőt semmilyen sportot sem. Szerintem egyértelműen mennie kell, és szeretném, ha a sajtó is erre ösztökélné” – mondta a dél-afrikai.

Mosley egyébként az előzetes tervekkel ellentétben nem utazik el a hétvégi Bahreini Nagydíjra.

“Nem kellene mennie, ugye? Az a gond, hogy a sajtó figyelme csak rá irányulna a verseny helyett. És a királyi családnak sem tetszene a jelenléte” – mondta az F1 ura, és Mosley közeli barátja, Bernie Ecclestone.