Tavaly üstökösként robbant be a Forma-1-be Lewis Hamilton, hazai sajtója pedig az első sikerek után azonnal az égbe emelte. Red Bull-os kollégája, Mark Webber úgy gondolja, hogy a Hamilton körüli felhajtás nem tart örökké.

“Rakétaként indult a pályafutása, de nem lesz ez mindig így. Fiatal, feketebőrű, amitől aztán egyedi jelenség a Forma-1-ben, de ez is lejár egy idő után. Persze később is fekete marad, de már nem lesz újdonság. Rá fog jönni – akár már idén is -, hogy a cikkek egy része negatív és inkorrekt is lehet. Ehhez is hozzá kell majd szoknia” – magyarázta a 32 éves ausztrál.

Webber azt különösen túlzásnak tartja, hogy a brit fiút – főként otthoni szurkolói és a hazai sajtója – egyetlen Forma-1-es idény után a sport nagyjaihoz  hasonlítják:

“Igen, tehetséges, ezt mindenki tudja, de csak öt perce van az F1-ben. Vannak, akik meg Schumacherhez hasonlítják. Hát nem lehet hasonlítani. Majd ha megnyeri a bajnokságot, akkor még hatszor kell megnyernie, mielőtt Schumacherrel együtt lehet emlegetni. Igen, ragyogó első éve volt, tényleg lenyűgöző, amit elért. De az igazi sportnagyságokat a hosszú karrierjük miatt értékelik, Pelé, Steffi Graf, legyen szó akárkiről.”