Szeptember végén Szingapúrban kerül sor a Forma-1 történetének első sötétben rendezett versenyére. A Toro Rosso csapatigazgatója, Massimo Rivola arra kéri a csapatokat, hogy még most fontolják meg a verseny átütemezését.

A Szingapúri Nagydíj szabadedzései közül a mostani tervek szerint a péntek esti második edzés lesz az egyetlen, amely sötétben zajlik a már tétre menő időmérő előtt. Rivola biztonsági okokból azt szeretné elérni a csapatok képviselőit tömörítő Sport Munkacsoportnál, fontolják meg, hogy több időt engednek a sötéthez való alkalmazkodásra.

Rivola azután kezdett el aggódni, hogy három hete részt vett a MotoGP első éjszakai futamán Katarban. A MotoGP-s versenyzők két napot edzettek a sötét pályán, míg a Forma-1-eseknek ugyanerre 90 perc jut majd.

“Megkértem a Sport Munkacsoportot, hogy legközelebb ezzel a kérdéssel is foglalkozzon. Kezdetben nem voltam nyugodt, de nem is aggódtam különösebben, de miután láttam Katart, egyáltalán nem vagyok biztos semmiben. Persze a pilóták biztonságára gondolok, az nem számít, hogy éjszaka kell majd dolgoznunk” – magyarázta az olasz szakember.

“Igazából tesztelést szeretnék, ha megvalósítható és nem túl drága. A legfontosabb persze az lenne, hogy a menetrendet estére kellene igazítani, ahelyett, hogy most fele nappal, fele éjszaka lesz. Szingapúrban este hétkor van napnyugta, a jelenlegi tervek szerint az első edzés pedig már hatkor véget ér, a második nyolckor kezdődik.”