A német Sport Bild már néhány hete pedzegette, de mostanra “hivatalosan” is kimondták a McLarennél, hogy a finn Heikki Kovalainent szükségmegoldásként került a csapathoz Fernando Alonso helyére, eredetileg nem őt akarták.

Kovalainen már a Renault-nál sem nagyon kímélt önbecsülését gyorsan helyretették a McLarennél is, a csapat két vezetője is szinte nyíltan kimondta, hogy nem őt akarták a csapathoz, de nem volt jobb.

A sort a csapatfőnök, Ron Dennis kezdte még a múlt hétvégén:

“Mindig az épp elérhető legjobb pilóták vannak a csapatunknál – és a hangsúly az elérhetőn van – ha valamelyik versenyző már el van kötelezve, akkor mi ezt tiszteletben tartjuk” – utalt a McLaren-főnök arra, hogy más versenyzők jobban kellettek volna a csapatnak.

Bár akkoriban tagadták, ma már biztosan tudjuk, hogy a jelöltek között volt a williamses Nico Rosberg, és valószínűleg a Toro Rossó-s Sebastian Vettel is, sőt talán a Force Indiánál versenyző Adrian Sutil is. A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug megerősítette a dolgot pár napja a német Bildnek:

“Nem titok, hogy a télen német versenyzőkkel tárgyaltunk. Senki sem volt szabad, de mostanra elégedettek vagyunk Lewisszal és Heikkivel” – mondta a német szakember, aki ősszel még pont az ellenkezőjét állította.