Felipe Massa és David Coulthard az Ausztrál Nagydíjon akadtak össze, amikor a brazil pilóta a célegyenes végén a belső íven mélyen befékezve próbált elférni a skót veterán Red Bullja mellett. Coulthard felöklelt autója ripityára tört, a versenyző nem sokkal később már bocsánatkérést követelt Massától, kilátásba helyezve azt is, hogy ha ez nem történik meg, akkor “szét fogja rúgni”. A ferraris versenyző természetesen nem látott semmi kivetnivalót az előzési kísérletben.

A vita egyelőre nem ült el, egyik pilóta sem hátrál, még mindig a másikat hibáztatják.

“Meg voltam lepve. Azért vagyunk ott, hogy versenyezzünk, előzni próbálok, ő pedig becsukta előttem az ajtót. Mindenki tudja, hogy két autó nem fér el ugyanott, és hogy a kívül lévő versenyzőnek van  több lehetősége a kitérésre” – mondta Malajziában Massa.

“Nem fogok bocsánatot kérni, mert semmi rosszat nem tettem. Ha majd elbénázok valamit, akkor megteszem. Szerintem [Coulthard] egyszerűen nem látott, nekem ez a véleményem. Egyébként pedig, ha az ember hibázik, akkor az FIA dolga, hogy intézkedjen, de egyikünket sem vették vizsgálat alá, hétköznapi baleset volt” – summázta a brazil.

Ki volt a hibás?

Ki volt a hibás?


Coulthard természetesen másképp látta az esetet, és elvárja Massától, hogy legközelebb okosabban próbálkozzon, mert most bizony neki van igaza.

“Nem kérek elnézést a kifejezésemért, nagyon csalódott voltam. Én nem a világbajnokságért küzdök, ő igen, úgyhogy próbálkozhat ugyanígy mind a 17 következő futamon, az eredmény ugyanez lesz” – mondta a skót veterán.

“Nyilvánvalóan a szemeim előre néznek, nem hátra, így neki sokkal jobb rálátása van, hogy mekkora is a hely. Én nem változtattam az íven, normálisan fordultam, arra készültem, hogy a 3. kanyarban elengedem, mert a Ferrari sokkal gyorsabb, de ha így próbálkozik, ugyanez lesz a vége legközelebb is. Nem tudom eltüntetni az autómat. Én nem küzdök a bajnoki címért, de ő igen, úgyhogy jobban teszi, ha legközelebb vár a harmadik kanyarig” – reagált Massa szavaira Coulthard.