A Ferrari részvényesinek ülése döntött a cég igazgatótanácsáról. Az elnöki székben továbbra is Luca di Montezemolo marad, de Jean Todt távozik a vezérigazgatói posztról.

A francia szakember másfél évtized után tavaly év végén hagyta el a Forma-1-es csapatfőnöki posztját, és egyben a Gestione Sportiva, a Ferrari sportrészlegének vezetését. A vezérigazgatói (CEO) székbe 2006 októberében került.

Todt ezután is az igazgatótanács tagja marad, a GT-versenyzés területén tevékenykedik majd, és továbbra is ő képviseli a Ferrarit az FIA Világtanácsában is.

“A megbízatásom arra szólt, hogy az elnök [Montezemolo] confindustriás [az olasz autógyártók szervezete] elnöki mandátumának lejártáig irányítsam a céget, és kijelöljem az új sportigazgatót. Mivel ezeket teljesítettem, új szakasz kezdődött az életemben, ezentúl több időt szánhatok önmagamra és az egyéb elfoglaltságaimra. Természetesen ezután is folytatom a munkát a Ferrarinál betöltött posztjaimon, és elvégzem azokat a feladatokat, amiket az elnök rám bíz” – mondta Todt.

Jean Todt helyét a vezérigazgatói székben Amadeo Felisa veszi át.