Az Ausztrál Nagydíjon gyengén muzsikált a Ferrari – Kimi Räikkönen autója már a szombati időmérőn elromlott egyszer, majd a futamon mindkét autó motorja megadta magát.

A pilóták sem álltak a helyzet magaslatán, Felipe Massa rögtön az első körön a falnak vezette az autót, később pedig David Coultharddal keveredett balesetbe. A világbajnok kétszer is elhagyta a pályát, láthatóan amatőr hibát vétve.

Az olasz lapok természetesen nem kímélték a csapatot. A Gazzetta dello Sport hihetetlen hibákat emlegetett, és katasztrofálisnak bélyegezte a Ferrari hétvégéjét. A Corriere dello Sport a címlapon követelt azonnali javulást, a Tuttosport hatalmas bakinak minősítette az Ausztrál Nagydíjat.

“Räikkönen csak árnyéka volt önmagának, Massa figyelmetlen volt. 1992 óta nem kezdett ilyen rosszul évet a Ferrari” – állt az utóbbi lapban.

A La Reppublica kimelte, hogy az első Jean Todt nélküli futam “fekete kezdetet” hozott.

A háromszoros világbajnok, Niki Lauda sem fogta vissza magát az értékelésben:

“Kimi Räikkönen nem tűnt épp világbajnoknak. Csodálkozom rajta,mindent rosszul csinált, amit csak lehetett – de Massa sem volt jobb. Amit elszúrhattak, azt el is szúrták” – summázta az osztrák.