A vasárnapi Ausztrál Nagydíjon a Ferrari rácáfolt a téli tesztek alapján kialakult vélekedésre, a főlényes győzelem helyett szégyenletesen szerepeltek.

Kimi Räikkönen már a szombati időmérőn műszaki problémával küszködött – az üzemanyagszelep hibásodott meg -, a futamon pedig mindkét motor elromlott. Tovább rontja az összképet, hogy a szintén Ferrari motort használó Toro Rosso és Force India versenyben maradt pilótái, Sebastien Bourdais és Adrian Sutil is valószínűleg motorhiba miatt estek ki.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali így értékelte az Ausztrál Nagydíjat:

“Az eredmény önmagáért beszél. Rettenetes hétvége volt, semmi sem a tervek szerint alakult. Mindent ki kell elemeznünk. Nyugodtnak, összeszedettnek kell maradnunk, nem szabad, hogy érzelmi alapon kezeljük a dolgokat. Racionálisnak kell lennünk.”

“Természetesen a fő kérdés a megbízhatósági probléma. Két motorhibánk volt, ezzel kell foglalkoznunk elsősorban. Meglepő, miután annyi kilométert futottunk a télen. Meg kell tudnunk, hogy pontosan mi is történt” – magyarázta Domenicali.

Kérdés, hogy alig egy hét alatt a végére tudnak-e járni a Ferrarinál, és hogy a még melegebb körülmények között tartott Maláj Nagydíjra össze tudják-e szedni magukat.