A Honda a téli tesztek során nagyon gyenge formát mutatott, úgy tűnt, hogy idén is a 2007-es katasztrofális szezon eredményeit folytatják. Melbourne-ben azonban az edzéseken, és a versenyen is jóval erősebbnek látszott az autó a vártnál. Jenson Button ugyan nem úszta meg az első kör incidenseit, de Rubens Barrichello kiváló vezetéssel a hatodik helyre hozta be a Hondát – bár a csapat amatőr hibája miatt utólag kizárták a futamból.

“Bár az eredmény csalódást okozott, a jó oldalát kell néznünk. Az időmérőn bebizonyosodott, hogy a középmezőnyhöz tartozunk, és Rubens erős versenyteljesítménye megmutatta, hogy a ponokért küzdhetünk” – nyilatkozta a verseny után a csapatfőnök, Ross Brawn.

Bizakodó hangulat

Bizakodó hangulat


“Nagy öröm volt látni, hogy a Jerezben kipróbált aerodinamikai újítások az elvárásoknak megfelelően váltak be, és úgy gondolom, hogy jók az alapjaink az első három futamra, amíg Spanyolországban megjön a következő fejlesztés.”

Brawn a hétvégén következő Maláj Nagydíjjal kapcsolatban is optimista:

“Azt hiszem, a melbourne-ihez hasonlóan erős hétvégére számíthatunk. Bebizonyítottuk, hogy az autónkkal a pontszerzést célozhatjuk, és van két versenyzőnk, akik el vannak rá szánva, hogy ezt meg is valósítsák” – mondta az angol szakember.