Lewis Hamilton az Ausztrál Nagydíj első szabadedzésén a második, míg délután a leggyorsabb időt autózta, csapattársa, Heikki Kovalainen sem maradt el tőle sokkal, a mclarenesek erősen kezdtek.

“Nagyszerű újra itt lenni, ahol alig egy évvel ezelőtt kezdtem a pályafutásomat. Mindig különleges dolog érzés az idény első edzésére kigurulni. Jól haladtunk a munkával, sikerült mindent kihoznunk a folyamatosan javuló pályából. Persze a fő ellenfelünk is erősnek tűnik, ezért egyelőre túl korai lenne tippelni, hogy hol állunk egymáshoz képest. Összességében jól indul az Ausztrál Nagydíj, és az idény” – nyilatkozta az edzések után Hamilton.

Kovalainen pár napja még nagyon visszafogottan beszélt a kilátásairól, de az eredményei nem tűnnek rossznak.

“Öröm volt először a McLaren versenyzőjeként kigurulni a garázsból. Nagyon tetszett a csapat profi munkája az edzések alatt. Kicsit melegebb volt annál, mint amire számítottunk, de legalább jó felkészülés Malajziára. A széllel is számolnunk kellett, de jól haladtunk az autóval. A gumik egy kicsit szemcsésedtek, de aztán javult a helyzet, ahogy nőtt a pálya tapadása” – mondta a finn pilóta.