Mark Webber jóslata szerint idén még több feszültségre, sőt durvaságra is lehet számítani a pályán, mert Lewis Hamiltonnak és Fernando Alonsónak már nem kell kímélnie egymást, miután a spanyol a Renault-hoz szerződött:

“Tavaly is elég kényes volt a helyzet, amolyan szerelmi civakodás Lewis és Fernando között a csapaton belül. Szerintem idén még forróbb lehet a bajnokság. A pályán vívott harc eldurvulhat, mivel a két pilóta már más csapatnál van.”

Webber szerint barátja, Alonso is beleszól majd a bajnoki cím sorsába, de a végső győzelem Kimi Räikkönen és Hamilton között dől el:

“Fernando  Lewissal birkózhat – van egy kis feszültség köztük -, míg Kimi az a típus, aki csak teszi a dolgát, nagyon izgalmas lesz. A legtöbb pilóta egy szinten van, de ahogy minden sportban, itt is az állandó teljesítmény számít, az a jobb, aki hétről hétre ugyanazt nyújtja, emiatt a címért Kimi és Lewis harcol majd” – magyarázta az ausztrál.

“Jelenleg a Ferrari gyorsabbnak tűnik a McLarennél, de az ő edzéstempójuk sem rossz. Mindenesetre ezen a hétvégén a Ferrari a favorit, mindig előnyben vannak Melbourne-ben, szerintem erősen kezdik majd az idényt” – tette hozzá.