Flavio Biratore szerint Leiws Hamiltonnak alázatosabbnak kellett volna lennie tavaly, amikor a kétszeres világbajnok Fernando Alonso mellett versenyzett a McLarennél, sokat tanulhatott volna.

“Hamiltonnak óriási lehetősége volt a tanulásra. Újoncként ki kell ezt használni. Fernando személyében különleges csapattársa volt. Hamilton még nagyon fiatal, tehetséges, nem élt a lehetőséggel” – mondta Briatore a Guardiannek.

Az olasz szerint a Hamilton viselkedése miatti belharc sokat ártott a csapatnak, sőt sok-sok ember munkáját tette semmissé.

“Újoncként a csapatért kell dolgozni. 100 ember dolgozik együtt, hogy a két autót a rajtrácsra juttassa, tisztelet jár nekik ezért, az önimádat kevés. Sajnálom a McLaren dolgozóit, szörnyű lehetett. Fontos lett volna megnyerniük az egyéni bajnokságot, de a belharc miatt végül mindent elvesztettek” – magyarázta a Renault-főnök.

Briatore azt is hozzáteszi, hogy a csapatnál is rosszul kezelték a helyzetet, nem lett volna szabad Hamiltont előnyben részesíteni. “Ha a világbajnokot csábítja el valaki, akkor vigyáznia kell rá. Hamilton beleszületett a csapatba, 10  éven keresztül a McLaren neveltje volt, érthető [hogy jól bántak vele]. Az már kevésbé, hogy amikor ő szerezte meg a pole-t, a mclarenesek majd kiugrottak a bőrükből, ha pedig Fernando, csak udvariasan tapsoltak.”

Briatore barátja, Bernie Ecclestone szerint Alonso jól tette, hogy távozott a csapattól, és abban sem hisz, hogy a spanyol megzsarolta volna tavaly Ron Dennist. “Ez csak találgatás. Nem tudhatjuk, hogy mit ígértek neki, amikor eljött a Renault-tól. Lehet, hogy első számú pozíciót ígértek, aztán nem lett belőle semmi” – mondta a Forma-1 ura.

Ecclestone szerint azonban nem Hamilton egója miatt veszett el a bajnoki cím: “Ez a csapat hibája volt, nem az övé.”