A tavaly minden minden idők legsikeresebb újoncaként bemutatkozott Lewis Hamilton nagyon komolyan vesz második idényét, és kész arra, hogy a 2007-es ragyogó eredményeken – csak egyetlen ponttal maradt le a világbajnokságról! – tovább javítson.  

“Nyilván a csapat számára és számomra is az a cél, hogy minél több futamgyőzelmet szerezzek, és hogy javítsak a tavalyi teljesítményemen, minél több versenyt fejezzek be, és hogy a konstruktőri bajnokságot is megnyerjük.”

“Ugyanolyan motivált vagyok, mint tavaly, de egy kicsit másképp. Tavaly egy kicsit formátlan küzdeni akarás és izgalom volt bennem, nem tudtam, pontosan mire is számítsak, fejest ugrottam a mélyvízbe. Most már tudom, hogy mit várhatok, ismerem a felkészültségemet, energiát raktározok. Talán észre is lehet venni, hogy csendesebb vagyok, de ez azért van, mert az erőmet az első versenyre tartogatom, már alig várom!” – mondja Hamilton.

A 23 éves pilóta szerint a csapat nagyon jól dolgozott a téli teszteken, és az autó erős.

Az autó kész a győzelemre

Az autó kész a győzelemre


“Nagyon pozitív érzésem van, azt hiszem, hatalmas lépést tettünk  előre, és az autó megbízhatóságais még jobb. Erősebb, gyorsabb mint tavaly ilyenkor volt, még a kipörgésgátló elvétele ellenére is. Más tekintetben pedig nagyon hasonlít a tavalyi autóhoz. Úgy érzem, hogy sokat fejlődtünk már eddig is, az első nagydíj előtt, és úgy gondolom, hogy igazán versenyképesek leszünk” – jósolt a brit versenyző.

Hamilton tavaly az Ausztrál Nagydíjon, élete első futamán csapattársát, a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót megelőzve a második helyen autózott, amit csak a verseny vége felé, a csapattaktika miatt adott át a spanyolnak.