A világbajnokságot tavaly szinte egész szezonban újoncként vezető Lewis Hamilton az utolsó versenyen veszítette el a címet Kimi Räikkönennel szemben. A mclarenes idén fordítana a dolgon.

Bár Räikkönen a téli teszteken fölényesen szerepelt a Ferrarival, Hamilton szerint a McLaren neki is olyan autót ad, amellyel a bajnokságért küzdhet majd.

“Figyelembe véve, hogy nekünk mink van, alig hiszem, hogy Kimi elhúzhat majd. Jó az autójuk, de  azt egy kicsit furcsának tartottam, hogy nem jöttek el az összes tesztre, amiken mi is ott voltunk. Bahreinben nagyon gyorsak voltak, de ki tudja, mit csináltak ott. Barcelona viszont mérvadó, és ha megnézzük, tavaly nagyobb volt a különbség – 3-4 tized -, most szorosabb, egyenlő autóink vannak” – nyilatkozta Hamilton Wokingban.

Tavaly a végén jött a feketeleves

Tavaly a végén jött a feketeleves


A 23 éves versenyző azt is elmondta, hogy a bajnokság elvesztése mélyebben érintette, mint amennyire akkor beismerte, de azóta sokat tanult, a nyomást is jobban tudja kezelni, a célja pedig egyértelműen a győzelem.

“Az utolsó néhány verseny tényleg nagyon kemény volt. Japán után a fellegekben jártam, aztán Kínában nagyot hasaltam, bárkit keményen érintett volna. Nehéz elveszíteni a bajnokságot, miután egész életemben ezért dolgoztam.”

“De megtanultam kezelni a nyomást, tudom, hogyan maradjak koncentrált, hogy ne zavarjanak az ügyek. Persze tavaly sem jelentett ez igazán gondot, inkább ez volt az egyik erősségem. Idén már más a helyzet, tudom, hogy mire számítsak a különböző pályákon, hogyan lehetek jobb a versenyeken, az időmérőkön. Ezt mind megtanultam.”

Räikkönen felkötheti a gatyát

Räikkönen felkötheti a gatyát


“Kisebb nyomást érzek, még ha épp nagyobb is, én kisebbnek érzem. Tavaly bizonyítanom kellett mindenki előtt, az első évben mindenki azt figyeli, hogy mikor botlik el az ember. Idén már mindenki tudja, hogy tudok vezetni, persze a hibákért is nagyobb fejmosást kapok. De az első versenyen most nem az ismeretlenbe megyek. Tavaly minden új volt. Idén más a helyzet, semmi kétségem afelől, hogy jól végzem majd a dolgomat, és ez azt is jelenti, hogy nyerni akarok” – beszélt magabiztosan Hamilton.