Barcelonában megkezdődött az utolsó előtti szezonközi teszt. Az esős napon érdemi munkát csak a Williams pilótái és a toyotás Jarno Trulli végzett. Nico Rosberg kiváló időt autózva lett a leggyorsabb.

Rosberg külön időt autózott ma a katalán pályán, a német versenyző saját csapattársának is kis híján két másodpercet adott. Kazuki Nakajima a második helyen végzett, ezzel biztosítva a Williams fölényét. Tegyük hozzá, hogy ma nem volt jelen sem a Ferrari, sem a McLaren.

A hazai közönség előtt autózó Fernando Alonsót a Red Bull párosa fogta szendvicsbe, Mark Webber teljesítette a harmadik időt, míg a skót veterán, David Coulthard az ötödik lett, újabb biztató eredményt hozva a csapatnak.

A spanyol világbajnok csapattársa, Nelson Piquet mindössze nyolc kört teljesített, 1:40-es ideje Rosbergétől tíz egész másodperccel maradt el. A brazil a nap folyamán kétszer is megpördült, ahogyan Coulthard is.

Trulliék mérsékelten dolgoztak

Trulliék mérsékelten dolgoztak

Trulliék mérsékelten dolgoztak


A Toyota is már ma munkához látott, de egyelőre értékelhető munka, és eredmények nélkül. Trulli másfél másodperccel maradt el a legjobbtól, míg a tesztpilóta, Kamui Kobayashi alig egy kört teljesített, mért idő nélkül zárta a napot.

A McLaren is úgy tervezte, hogy tesztel ma, de a rossz időjárási körülmények miatt holnapra halasztották a munka kezdetét. A Super Aguri szintén azt ígérte, hogy az előző két kihagyott teszt után végre pályára küldi az autót, de tegnap bejelentették, hogy a pénzügyi nehézségek miatt kihagyják ezt a hetet.

Teszt, Barcelona, 2008.02.19.

# Pilóta Csapat Idő
 1.  Rosberg  Williams-Toyota  1:30.675
 2.  Nakajima  Williams-Toyota  1:32.370
 3.  Webber  Red Bull-Renault  1:32.599
 4.  Alonso  Renault  1:32.820
 5.  Coulthard  Red Bull-Renault  1:32.924
 6.  Trulli  Toyota  1:33.283
 7.  Piquet  Renault  1:40.073
 8.  Kobayashi  Toyota  nincs ideje