A BMW Sauber tegnap bejelentette, hogy a 2008-as idényre tartalék- és tesztpilótaként szerődteti az osztrák Christian Klient. A csapat másik tesztpilótája az észt Marko Asmer lesz.

Christian Klien 2004-ben a Jaguar csapatnál debütált, majd a 2005-ös és 2006-os idényben folytatta a versenyzést az akkor már Red Bull néven futó alakulatnál. Mivel 2007-re nem hosszabbították meg a szerződését, így tavaly a Hondánál vállalt tesztpilótai szerepet, majd az idény végén a Force India versenyzői állására pályázott, sikertelenül. Végül nemrég a Mercedes DTM-csapatánál tesztelt.

A munkanélküli Klient az osztrák hadsereg már el akarta vinni, hogy sorkatonai szolgálatát teljesítse, de úgy tűnik, hogy a jövő héten 25. születésnapját ünneplő versenyző továbbra sem cseréli az overallt bakaruhára.

Klien a BMW-nél folytatja 1
Az észt tehetség, Asmer

Az észt tehetség, Asmer

Az észt tehetség, Asmer


„Egy Forma-1-es tapasztalattal rendelkező tartalékpilótát szerettünk volna, és egy feltörekvő fiatalt, aki beletanulhat a sportba. Christian Klien ismeri a versenyhétvégék menetét, és bármikor képes beugrani, ha valamelyik versenyzőnket pótolni kell. Marko [Asmer] december 4. óta már négyszer vezette az autónkat, és folyamatos fejlődést mutat. A mérnökök pozitív visszajelzései is mellette szólnak, jól illik a csapatba” – mondta a BMW Sauber főnöke, Mario Theissen.