A Toro Rosso a 2008-as idény előtt nem mutatja be új autóját, a csapat a 2007-ben is használt STR2-essel kezdi a szezont. Sebastian Vettel úgy gondolja, hogy ez inkább előnyére, mint hátrányára válhat a csapatnak.

“Jelenleg az autó jónak tűnik. Az új autó csak a harmadik-negyedik futam után érkezik, az idényt a 2007-es modell továbbfejlesztett változatával, az STR2B-vel kezdjük. Tulajdonképpen előnyös is olyan autóval indulni, amelyet már jól ismerünk, és a megbízhatósági problémákat is maga mögött hagyta a tavalyi idény utolsó felében” – magyarázta a fiatal német versenyző a Forma-1 hivatalos honlapján adott interjújában.

“Lehet, hogy jobban teljesítünk a bejáratott autóval a többieknél, akiknek a vadonatúj gépeikkel még túl kell lépniük a gyermekbetegségeiken.” tette hozzá Vettel.

Az új autó még odébb van

Az új autó még odébb van

Az új autó még odébb van


A csapat az eddigi teszteken elsősorban a megbízhatóságra koncentrált, és nem is szerepeltek rosszul. Vettel azt is elmondta, hogy a 2008-as autó bemutatkozási időpotja még nincs pontosan meghatározva, egyelőre a jelenlegi modellen van a hangsúly.

“Még semmi sem végleges. Jelenleg vannak fontosabb dolgaink is, mint a mint az új autó. Egyelőre az STR2B-re kell koncentrálnunk. Arra is vigyáznunk kell, hogy a megfelelő irányba haladjunk az STR3 fejlesztésével, hogy rögtön  versenyképes autónk legyen, mert a többiek már túl lesznek az első nehézségeken.”