Dennis nem lesz az elnök utódja

Dennis nem lesz az elnök utódja

Az FIA elnöke, Max Mosley még nem döntött arról, hogy miután 2009 októberében lejár a mandátuma, kíván-e újra pályázni a posztra. A 67 éves jogász a szervezet tagszervezeteinek hozzáállásától teszi függővé a folytatást.

“Attól függ, hogy hogy hogy érzem majd magam, a klubok mit éreznek. Nem akarom örökké csinálni” – nyilatkozta Mosley a The Independentnek.

A motorsport-szervezet elnökeként Mosley még szeretné végigvinni a Forma-1 megreformálását, környezetbarátabbá tételét.

“Az utolsó nagy célom, hogy a lóerők és a sebesség hajszolása helyett a az energia-visszanyerő technológiák irányába fordítsam a sportot.”

Persze Mosley kijelentése után azonnal megindultak a spekulációk, többen már a McLaren fejét, Ron Dennist ültették képzeletben az FIA elnöki székébe – természetesen miután a McLaren éléről távozott. Dennis azonban nem kér ebből:

“Sosem vágytam erre a múltban, és most sem ambicionálom. Engem a cég vezetése érdekel, nem a sport irányítása” – mondta a Forma-1 hivatalos oldalán a Mosley-val egyébként nem épp szívélyes viszonyt ápoló Dennis.

Korábban Mosley utódjaként többen emlegették a Ferrari-főnököt, Jean Todtot is, akinek az olasz csapatnál az utóbbi időben Dennishez hasonlóan megrendült a pozíciója. A francia szakember azonban szintén nem kívánkozik az FIA élére:

“Ezt a kérdést tisztáznom kell. A támadások közepette is jó munkát végez Max Mosley, én nem vágyom a helyére. Sőt, ellenkezőleg: szeretném, ha minél tovább csinálná” – nyilatkozta nemrég.