Bár vannak, akik puhánynak tartják David Coulthardot és társait, amiért aggódnak a nedves pályán kipörgésgátló nélküli versenyzés miatt, de a tegnapi jerezi teszt igazolni látszik a felvetést – a vizes pályán sorra csúsztak ki a versenyzők, a kezdőktől az élmenőkig.

Coulthard csapattársa, Mark Webber a teszt után el is mondta a véleményét a tapasztalatokról:

“Nem kérdés, több lesz a baleset. Láthattuk a teszten. A versenyzők kicsúsztak, megszaporodtak a piros zászlók, és ugyanez lesz a versenyeken is. Teljesen biztos.”

A mclarenes Lewis Hamilton, aki tegnap kétszer is járt a pályán kívül, ugyancsak azt gondolja, hogy kipörgésgátló nélkül nehezebb dolguk lesz:

Hülkenberg háromszor járt a pályán kívül

Hülkenberg háromszor járt a pályán kívül

Hülkenberg háromszor járt a pályán kívül


“Ezek nélkül a segédeszközök nélkül sokkal könnyebben blokkol a hátsó kerék a kanyarbejáratoknál, amikor az ember keményen hajt. Nagyon csúszós, kipörgésgátló nélkül meg még nehezebb ügy.”

Annak ellenére, hogy mások – Kimi Räikkönen, Nick Heidfeld, Robert Kubica – azt hangoztatják, hogy nem lesz semmi gond, és hogy aki fél, ne versenyezzen, a biztonságpártiak szószólója, Coulthard szerint ők is ugyanúgy aggódnak:

“A versenyzők megbeszélésén minden pilóta, még azok is, akik nem is tagjai a GPDA-nak [a versenyzők főleg biztonsági kérdésekkel foglalkozó szervezete] ugyanezeket a dolgokat mondják. De vannak, akik nyilvánosan nem szeretnének színt vallani. Nem akarnak a biztonsági kérdésekről beszélni, mert egy versenyzőnek bátornak kell lennie, el kell mennie a határokig. Így egyeseket kényelmetlenül érint a dolog.”